Matlådemat – Broccoligratäng, vardagsräddaren

Fick tipset i vintras att laga mat direkt i matlådan. En av mina kollegor berättade att hon ofta tillagar lasagne och potatisgratäng i sina lådor. Hon har ett flertal i glas, och när hon lagar mat i ugn passar hon på att ställa in flera matlådor samtidigt. Under tiden matlådorna står i ugnen steker hon någon typ av protein, exempelvis kyckling, lax eller Quorn. När alla smågratängerna gräddats klart delar hon upp dom i två, lägger ena halvan i en tom låda och fyller upp resten av matlådan med protein. Smart!

 

Igår gjorde jag ett försök, en broccoligratäng. Lätt, enkelt och det gick snabbt! Att jag inte har gjort det här tidigare! Jag och Joakim hade gratängen som en sidorätt. Tummen upp, verkligen!

Här kommer receptet på broccoligratängen:

20180710_182913.jpg

Inköpslista:

  • 250-300g Broccoli
  • 3st Ägg
  • 1,5 dl Mjölk
  • Salt och peppar
  • 2 klyftor Vitlök
  • Ost

Jag valde att göra en mindre sats, så jag fyllde min lilla glasmatlådan med broccoli, tillsatte ett ägg och en halv deciliter mjölk.

Gör såhär:

  • Skär broccolin i mindre bitar. Lägg broccolin i lättsaltat vatten, i cirka 5 min. (Jag valde att bara salta). 
  • Toppa broccolin med pressad vitlök.
  • Blanda ägg, mjölk, salt och peppar. Häll detta över broccolin och vitlöken.
  • Toppa med ost.
  • Grädda gratängen i ugnen på 225 grader i ca 20 min. (Gör du en mindre sats får du hålla koll tills osten har fått en fin gyllene färg).

Klart!

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: